wanneer-buxus-planten

Buxus planten

Wilt u buxus planten in uw eigen tuin? Op buxushaag.com vindt u natuurlijk de nodige informatie over het planten van buxus. In welke bodem groeit buxus het beste? Wanneer kunt u buxus planten? U leest er meer over op buxushaag.com. Met de informatie die u hier vindt blijft uw buxus gezond en kunt u er een leven lang van genieten.


Wanneer buxus planten?

Het is belangrijk om te weten wanneer buxus planten het beste kan, dan weet u immers ook wanneer u uw buxus kunt kopen. Voor het planten van buxus is vochtig, niet al te zonnig weer goed. Vorst moet vermeden worden. Daarom kunt u uw buxushaag het beste in het voor- of najaar planten. Het najaar is het populairst, omdat de plant dan tijdens de winter stevig kan wortelen in uw tuin.

Voor het planten van een buxus is een gezonde bodem altijd een voorwaarde. De grond moet vol van leven zijn. De buxus houdt niet van te droge grond, dus zorg voor voldoende vocht. Zeker in het begin kan het geen kwaad om de buxus te bemesten. Zorg ervoor dat de plant niet in de volle zon staat, schaduw of halfschaduw is het beste. Koude is voor de buxus geen probleem, als hij goed geworteld is zal de buxus de winter moeiteloos overleven.


werk1
werk2
werk3
werk4

Buxushaag planten

Een mooie buxushaag is natuurlijk dicht en stevig. Om het gewenste resultaat te bereiken moet u van zo’n vijf planten per meter uitgaan, maar iets meer kan ook. Zorg er wel voor dat de struik de ruimte krijgt om te wortelen: de buxus zal ondergronds een netwerk van wortels opbouwen en houdt er niet van daarbij te worden tegengewerkt door muurtjes of andere zware bomen. Een buxushaag planten is verder niet moeilijk als u met deze dingen rekening houdt.

buxushaag-kopen

Buxus kopen

Als u heeft bepaalt waar en wanneer u buxus planten wilt, kunt u een buxus kopen. Daarvoor is het internet tegenwoordig de beste plek. In een webwinkel is een buxushaag goedkoper dan in het tuincentrum. Buxushaag.com verwijst u graag door naar de webshop van haagplanten.net. Met deze winkel werken wij samen, haagplanten.net zorgt bv. ook voor de foto’s op deze site. Uiteraard vindt u in deze webwinkel een mooie collectie buxushagen!

buxus-sempervirensBuxus Sempervirens

buxus-sempervirensBuxus Sempervirens

buxus-sempervirensBuxus Sempervirens

buxus-sempervirensBuxus Sempervirens

Bekijk producten