Buxus vergeleken

Buxus vergeleken

De buxus sempervirens is een wintergroene haagplant. Kort gezegd houdt dit in dat de buxus in de winter zijn blad behoudt en dat dit blad ook nog eens mooi groen blijft. Dit is niet bij iedere wintergroene haag het geval. Hoewel er ontzettend veel soorten wintergroene hagen bestaan, wordt er toch vaak voor de buxus gekozen. Waarom is dat zo? Om daar het antwoord op te vinden wordt hieronder de Buxus vergeleken met een aantal andere wintergroene haagplanten.


Eigenschappen buxus

Wat de buxus voor veel mensen aantrekkelijk maakt, is de groeisnelheid van deze haagplant. Soorten als de laurierkers en de hedera groeien vrij snel en moeten dan ook regelmatig gesnoeid worden. De buxus is juist een langzame groeier. Een buxushaag behoudt dan ook oneindig lang zijn vorm. Niet zo vreemd dat buxushagen zo vaak worden gebruikt voor vormsnoei. Eeuwen geleden was men al op de hoogte van deze bijzondere eigenschap van de buxus, kijk maar naar de paleistuinen van bijvoorbeeld Versailles of Belvedere.


Eigenschappen buxus

Doordat de buxus kleine, eivormige blaadjes heeft en langzaam groeit is hij erg geschikt om lage, formele hagen mee te maken. Ideaal om in de voortuin te planten, die er uitnodigend uit moet zien en geen hoge hagen kan gebruiken die het zonlicht tegenhouden. Buxushagen kunnen zelfs ingezet worden om uw tuin op te delen, zodat u uw bloemenperken of kruidentuin af kunt scheiden van de rest van uw tuin. In principe zijn de mogelijkheden eindeloos!

Onderscheid andere wintergroene haagplanten

Onderscheid andere wintergroene haagplanten

Sommige mensen zouden de buxus misschien als ‘saai’ omschrijven. Inderdaad is het geen haagplant met opvallende blaadjes en/of bloemen. Wilt u een wintergroene haagplant die wat meer de aandacht trekt, dan zijn de Japanse broodboom en de ilex (hulst) twee uitstekende opties. De Japanse broodboom heeft bont, gespikkeld blad en de ilex kennen we allemaal als de ultieme kerstplant, met puntig blad en kenmerkende rode besjes in de wintertijd. De berberis is een soort die erg compact is en daarbij ook nog eens prachtige, gele bloesems draagt, maar is dan weer niet wintergroen. Het is maar net wat u zelf het belangrijkst vindt.

Buxus en andere wintergroene haagplanten online kopen

Buxus en andere wintergroene haagplanten online kopen

Onze site, buxushaag.com, werkt samen met Haagplanten.net, een webshop waar zowel de buxus sempervirens als de andere, hierboven genoemde soorten te koop zijn. Wij raden u zeker aan om eens te gaan kijken. U kunt er wintergroene haagplanten kopen voor een vaste lage prijs. Haagplanten.net werkt samen met gerenommeerde kwekers en dat is ook af te zien aan de kwaliteit. Natuurlijk kunt u op buxushaag.com alle informatie vinden die u nodig heeft om uw vragen over de buxus sempervirens te kunnen beantwoorden. Een buxushaag planten, snoeien of verzorgen, wij weten er alles vanaf! U kunt alles vragen.